koningsdag amsterdam
Parkeren met Koningsdag (27 april) in Amsterdam. Is het gratis? Veilig? Bekijk onze handige en gratis Parkeertips!
Op Koningsdag geldt in de hele stad gratis parkeren op straat. Op andere feestdagen moet u alleen in het Amsterdam Centrum parkeergeldt betalen in de rest van de stad kunt u dan wel gratis parkeren op straat. Let er wel op dat het tijdens Koningdag erg druk is in de stad. U kunt beter niet met de auto naar het centrum van Amsterdam komen. Wij geven u parkeertips.

Waar Parkeren tijdens Koningdag

Een tip waar je zeer goedkoop kunt staan tijdens Koningsdag:Wilt u goedkoop parkeren dan is deze parkeergelegenheid een goede optie:

parkeertip goedkoop parkeren
Parkeergarage Parkbee Sloterdijk
Parkeergarage Sloterdijk Amsterdam

Bij station Amsterdam Sloterdijk ligt Parkbee Parkeergarage Sloterdijk
Je parkeert hier voor slechts € 1,50 per uur en max € 10,- per 24-uur.
Let Op: Betalen gaat via de Parkmobile App.
Lees meer over Parkeergarage Sloterdijk

P+R Parkeren Amsterdam

parkeertip amsterdam
Niet Amsterdam in met de auto? Net buiten het centrum zijn diverse P+R parkeerlocaties. Neem vanaf hier het openbaar vervoer!

Koningsdag Amsterdam

Op Koningsdag trekken vele duizenden bezoekers naar Amsterdam voor de vele festiviteiten zoals de traditionele vrijmarkt, evenementen en concerten.
De vrijmarkt start 's morgens al om 06.00 uur, de evenementen om 12.00 uur en duren tot 21.00 uur. Om die evenementen te kunnen realiseren worden grote delen van de stad afgesloten voor het verkeer waardoor het onmogelijk is de stad met de auto te bereiken.

Openbaar vervoer Koningsdag

Op Koningsdag is parkeren in Amsterdam gratis maar de meeste straten in het centrum zijn wel onbereikbaar. Bezoekers voor het centrum wordt geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf elk treinstation zijn er speciale looproutes door de stad gecreëerd om snel op de plaats van bestemming te komen. Op informatieschermen wordt u nader geïnformeerd over alle relevante onderwerpen.
Op Koningsdag is het in de hele stad dus gratis parkeren op straat.

Evenementen Koningsdag Amsterdam

De Koningsvaart. Het koninklijk paar stapt bij EYE Film Instituut op en vaart langs het Oeverpark, via de noordkant van het IJ naar de Kop van het JavaEiland en het Muziekgebouw aan het IJ.
Op de volgende locaties worden de grote festiviteiten georganiseerd : Amstelveld, Leidseplein, Heinekenplein, Museumplein, Rembrandtplein, Thorbeckeplein, Vondelpark, Westerpark en Jordaan.

Parkeren Koningsdag Amsterdam

Het gebied binnen de hele grachtengordel wordt afgesloten voor het verkeer. De aanrijroutes Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat worden al vanaf 26 april autovrij gemaakt en de wegen waar normaal trams en/of auto's en fietsers rijden worden afgezet.
Voor de rest van de stad geldt dat er niet betaald hoeft te worden voor parkeren maar of u als bezoeker op Koningsdag nog een plaatsje kunt vinden is zeer twijfelachtig.

Wist je dat?
Je in Amsterdam goedkoper kunt parkeren in een bedrijfsparkeergarage!

wist je dat je goedkoper kunt parkeren in amsterdam
Parkbee maakt parkeergarages van bedrijven toegankelijk om te parkeren.
Op het moment dat een bedrijf geen gebruik maak van de parkeergarage staat deze vaak leeg.
Daar is nu een oplossing voor. Met een app van Parkmobile kun je parkeren in deze Parkbee parkeergarages.
Je opent met de app de parkeergarage en parkeert er vaak wel 50% goedkoper dan in de buurt! Download de app

Laatste parkeernieuws:

Wist je dat je met de app van Parkmobile tegenwoordig ook in parkeergarages kunt parkeren. Je rekent niet alleen op straat af per minuut maar nu ook in ParkBee parkeergarages.
TIP: De parkeer app kun je gratis downloaden
parkeren amsterdam