Parkeren Amsterdam

Gratis Parkeren Amsterdam

parkeren In alle Amsterdamse stadsdelen binnen de ringweg A10 geldt betaald parkeren. Buiten de ring geldt betaald parkeren ook in een deel van Slotervaart, een deel van Buitenveldert, Plein ’40-’45, IJburg en het Osdorperplein. In Amsterdam-Noord bij winkelcentrum Boven ‘t Y en in Zuidoost rond de Amsterdamse Poort en in het Arena-gebied. Gratis parkeren kunt u ...

Gratis parkeren buiten de ring A10

Buiten de ring A10 kunt u in stadsdeel Nieuw-West en in stadsdeel Zuidoost nog op diverse plaatsen vrij parkeren. De afstand naar het centrum is echter wel groot.
In Amsterdam-Noord gold tot voor kort gratis parkeren in het overgrote deel van het stadsdeel. Inmiddels worden veel gratis parkeerplaatsen omgedoopt tot blauwe zones waar u met uw blauwe parkeerschijf weliswaar gratis kunt parkeren maar niet meer onbeperkt.
In Amsterdam-Zuidoost kunt u nog op diverse plaatsen vrij parkeren maar per jaar wordt die mogelijkheid minder.

Gratis parkeren buiten de ring van Amsterdam

Buiten de ring zijn er ook gratis parkeerterreinen te vinden bij tram/bus stations:
- Spinnerij - A9, afslag Amstelveen; metro 51 naar centrum
- Gaasperplas - A9, afslag Gaasperplas; metro 53 naar centrum
- Diemen-Zuid - A10, afsl.S112; metro 53 naar centrum
- Amsterdam-Noord, gebied buiten Buikslotermeer

Blauwe zones Amsterdam

In de gebieden buiten de Ring A10 worden ook de blauwe zones steeds vaker ingevoerd. We raden u aan goed naar de locatie parkeerverwijsborden te kijken wat de feitelijke situatie is opdat u niet verrast wordt door een parkeerbon.

Gratis parkeren op zondagen en feestdagen.

Buiten het centrumgebied en in stadsdeel zuidoost hoeft u niet betalen op zon- en feestdagen. Tijdens Oud en Nieuw wijkt Amsterdam af van het vaste stramien voor parkeren op feestdagen. M.u.v. stadsdeel Centrum wordt er niet of nauwelijks gecontroleerd op betaald parkeren. M.u.v. het Centrum en Zuid-oost kunt u dus gratis parkeren op straat. Check bij de parkeerautomaat of dit ook het geval is.
 
parkeren amsterdam
© 2014 - www.parkeren-amsterdam.com is een privaat initiatief