parkeren koningsdag Amsterdam
Parkeren met Koningsdag (27 april) in Amsterdam. Is het gratis parkeren? Veilig? Bekijk onze handige en gratis Parkeertips!
Op Koningsdag geldt in de hele stad Amsterdam gratis parkeren op straat. Op andere feestdagen moet u alleen in het Amsterdam Centrum parkeergeldt betalen in de rest van de stad kunt u dan wel gratis parkeren op straat. Let er wel op dat het tijdens Koningdag erg druk is in de stad. U kunt beter niet met de auto naar het centrum van Amsterdam komen. Wij geven u parkeertips.
P+R parkeren tip amsterdam
Handig! In ParkBee parkeergarages kunt u in Amsterdam wel 30% goedkoper parkeren! Het zijn parkeerterreinen van hotels en bedrijven. Bekijk deze goedkope parkeerplekken

Waar Parkeren tijdens Koningdag

Parkeren in een parkeergarage is aan te raden. Uw auto staat dan veilig. Enkele tips waar je zeer goedkoop kunt staan tijdens Koningsdag:
Bekijk hier een overzicht van de goedkope parkeergarages tijdens koningsdag.

P+R Parkeren Amsterdam

parkeertip amsterdam
Niet Amsterdam in met de auto? Net buiten het centrum zijn diverse P+R parkeerlocaties. Neem vanaf hier het openbaar vervoer!
Lees meer over: parkeren bij een P+R Terrein

Koningsdag Amsterdam

Op Koningsdag trekken vele duizenden bezoekers naar Amsterdam voor de vele festiviteiten zoals de traditionele vrijmarkt, evenementen en concerten.
De vrijmarkt start 's morgens al om 06.00 uur, de evenementen om 12.00 uur en duren tot 21.00 uur. Om die evenementen te kunnen realiseren worden grote delen van de stad afgesloten voor het verkeer waardoor het onmogelijk is de stad met de auto te bereiken.

Openbaar vervoer Koningsdag

Op Koningsdag is parkeren in Amsterdam gratis maar de meeste straten in het centrum zijn wel onbereikbaar. Bezoekers voor het centrum wordt geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf elk treinstation zijn er speciale looproutes door de stad gecreëerd om snel op de plaats van bestemming te komen. Op informatieschermen wordt u nader geïnformeerd over alle relevante onderwerpen.
Op Koningsdag is het in de hele stad dus gratis parkeren op straat.

Evenementen Koningsdag Amsterdam

De Koningsvaart. Het koninklijk paar stapt bij EYE Film Instituut op en vaart langs het Oeverpark, via de noordkant van het IJ naar de Kop van het JavaEiland en het Muziekgebouw aan het IJ.
Op de volgende locaties worden de grote festiviteiten georganiseerd : Amstelveld, Leidseplein, Heinekenplein, Museumplein, Rembrandtplein, Thorbeckeplein, Vondelpark, Westerpark en de Jordaan.

Parkeren Koningsdag Amsterdam

Het gebied binnen de hele grachtengordel wordt afgesloten voor het verkeer. De aanrijroutes Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat worden al vanaf 26 april autovrij gemaakt en de wegen waar normaal trams en/of auto's en fietsers rijden worden afgezet.
Voor de rest van de stad geldt dat er niet betaald hoeft te worden voor parkeren maar of u als bezoeker op Koningsdag nog een plaatsje kunt vinden is zeer twijfelachtig.

Locaties vrijmarkt met kinderen

De vrijmarkt voor kinderen wordt met koningsdag gehouden op
Amstelveld
Amsterdamse Poort, grote plein in het winkelcentrum
Artisplein
Bellamyplein
Bilderdijkpark
Buikslotermeerplein (binnenring)
Dappermarkt
Erasmuspark
Frederik Hendrik Plantsoen
Frederiksplein op het plantsoen gelegen bij de Falckstraat
Leliegracht
NDSM, Vrijhaven
Plein ‘40-‘45
Rembrandtplein
Sarphatipark
Sint Antoniesluis
Stadspark Tussenmeer
Tussenmeer
Vondelpark
Westerpark
tip parkeren amsterdam havengebouw
Naast de P+R locaties van de Gemeente Amsterdam zijn er ook mobiliteitshubs in Amsterdam. Hier kunt u verder lopen, het openbaar vervoer pakken of een fiets huren. Bij sommige hubs kunt u dan geheel gratis parkeren!
NIEUW: Slimme P+R locaties in Amsterdam.
tip gratis parkeren
In Amsterdam zijn mobiliteitshub geopend.
Je kunt bij deze slimme P+R locaties in Amsterdam gratis parkeren als je een (elektrische) fiets reserveert.
Onze redactie is super enthousiast.
Bekijk deze slimme P+R locaties

P+R Parkeren is Goedkoop parkeren in Amsterdam

Betaal slechts v.a. 6 euro per 24 uur voor parkeren als je met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam gaat.
Lees meer op: P+R Amsterdam

Informatie Parkeren

Deze site geeft informatie over parkeren in Amsterdam. De site is informatief bedoeld. U dient altijd op de parkeerautomaat te controleren of de informatie nog up to date is. De site is particulier initiatief en wordt niet door de gemeente beheerd. Mocht er iets niets kloppen op de site dan mag u altijd contact opnemen.

Over ons

10 Cent Zones

Helaas heeft de gemeente Amsterdam alle parkeerduurbeperkingengebieden opgeheven. Hier geldt vanaf nu het reguliere parkeertarief voor dat gebied.