Heeft u een parkeerboete gekregen? Wat nu? Wij geven u meer informatie.

Stadstoezicht Amsterdam - Parkeercontroleurs

Dienst Stadstoezicht houdt toezicht op naleving van de regels mbt een veilig en leefbaar Amsterdam waaronder o.a. het parkeerbeleid.
Handhavers van Stadstoezicht zijn Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA) en kunnen boetes uitdelen voor o.a. parkeren op de stoep, dubbelparkeren, foutief parkeren op een invalidenparkeerplek of een laad- en losplek of zelfs een wielklem.

Parkeerboete

Heeft uw auto een parkeerboete of u vermoedt dat uw auto is weggesleept, dan kunt u contact opnemen met Stadstoezicht . Zij kunnen u informeren of dat het geval is en waar uw auto staat.

Een parkeerbon kost € 76,70. Per dag krijgt een auto maar 1 parkeerbon per plek. Behalve als dezelfde auto op dezelfde dag op meerdere plaatsen wordt gescant. Dan krijgt u per locatie een parkeerbon.

Controle op afstand met scanauto's

Om controle op betaald parkeergeld uit te voeren rijden er scanauto's rond. Er wordt 5 minuten na de scan gechecked of er een betaling is geregistreerd in het parkeersysteem van de gemeente. Als er noiet betaald is kijkt een controleur op afstand (op basis van 4 foto’s) of er sprake is van een bijzonder situatie zoals laden en lossen. Als er twijfel bestaat komt er een parkeercontroleur met een scooter.

Bezwaar parkeerboete

Bezwaar aantekenen is mogelijk. De gemeente Amsterdam biedt u hiervoor 6 weken de tijd . Echter verloopt de eerste betaaltermijn al na 2 weken waarna de boete verhoogd wordt. Deze verhoging moet alsnog betaald worden indien het bezwaar afgewezen wordt. De gemeente Amsterdam handelt bezwaren in ongeveer 6 weken af.

Situatiefoto opvragen bij parkeerbon

Een situatiefoto kan alleen schriftelijk worden aangevraagd.
Gemeente Amsterdam
Parkeerdiensten - Bezwaren
Postbus 2727
1000 CS Amsterdam

Meerdere parkeerboetes?

Per dag wordt maximaal één parkeerbon opgelegd. Behalve als dezelfde auto op dezelfde dag op meerdere plaatsen wordt gescand. Dan wordt per plek telkens een parkeerbon geschreven.

Wielklem

U kunt alleen een wielklem krijgen voor parkeerbonnen die u in Amsterdam hebt gekregen. In Weesp zijn er geen wielklemmen.
tip parkeren amsterdam havengebouw
Naast de P+R locaties van de Gemeente Amsterdam zijn er ook mobiliteitshubs in Amsterdam. Hier kunt u verder lopen, het openbaar vervoer pakken of een fiets huren. Bij sommige hubs kunt u dan geheel gratis parkeren!
NIEUW: Slimme P+R locaties in Amsterdam.
tip gratis parkeren
In Amsterdam zijn mobiliteitshub geopend.
Je kunt bij deze slimme P+R locaties in Amsterdam gratis parkeren als je een (elektrische) fiets reserveert.
Onze redactie is super enthousiast.
Bekijk deze slimme P+R locaties

P+R Parkeren is Goedkoop parkeren in Amsterdam

Betaal slechts v.a. 6 euro per 24 uur voor parkeren als je met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam gaat.
Lees meer op: P+R Amsterdam

Informatie Parkeren

Deze site geeft informatie over parkeren in Amsterdam. De site is informatief bedoeld. U dient altijd op de parkeerautomaat te controleren of de informatie nog up to date is. De site is particulier initiatief en wordt niet door de gemeente beheerd. Mocht er iets niets kloppen op de site dan mag u altijd contact opnemen.

Over ons

10 Cent Zones

Helaas heeft de gemeente Amsterdam alle parkeerduurbeperkingengebieden opgeheven. Hier geldt vanaf nu het reguliere parkeertarief voor dat gebied.