Heeft u een parkeerboete gekregen? Wat nu? Wij geven u meer informatie.

Stadstoezicht Amsterdam - Parkeercontroleurs

Dienst Stadstoezicht houdt toezicht op naleving van de regels mbt een veilig en leefbaar Amsterdam waaronder o.a. het parkeerbeleid.
Handhavers van Stadstoezicht zijn Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA) en kunnen boetes uitdelen voor o.a. parkeren op de stoep, dubbelparkeren, foutief parkeren op een invalidenparkeerplek of een laad- en losplek of zelfs een wielklem.

Parkeerboete

Heeft uw auto een parkeerboete of u vermoedt dat uw auto is weggesleept, dan moet u direct contact opnemen met Stadstoezicht . Zij kunnen u informeren of dat het geval is en waar uw auto staat. Stadstoezicht is te bereiken op tel. 14 020 (24 uur per dag).

De boete voor parkeerovertreding bedraagt € 66,50 plus het tarief van een uur parkeren
. Als je 1 keer wordt gecontroleerd betaal je 1 uur extra parkeertijd, maar als de controleur meerdere keren langs komt wordt de tijd tussen de eerste en laatste controle genomen.

Controle op afstand met scanauto's

Om controle op betaald parkeergeld uit te voeren rijden er scanauto's rond. Er wordt 5 minuten na de scan gechecked of er een betaling is geregistreerd in het parkeersysteem van de gemeente. Als er noiet betaald is kijkt een controleur op afstand (op basis van 4 foto’s) of er sprake is van een bijzonder situatie zoals laden en lossen. Als er twijfel bestaat komt er een parkeercontroleur met een scooter.

Bezwaar parkeerboete

Bezwaar aantekenen is mogelijk. De gemeente Amsterdam biedt u hiervoor 6 weken de tijd . Echter verloopt de eerste betaaltermijn al na 2 weken waarna de boete verhoogd wordt. Deze verhoging moet alsnog betaald worden indien het bezwaar afgewezen wordt. De gemeente Amsterdam handelt bezwaren in ongeveer 6 weken af.

Situatiefoto opvragen bij parkeerbon

Een situatiefoto kan alleen schriftelijk worden aangevraagd.
Gemeente Amsterdam
Parkeerdiensten - Bezwaren
Postbus 2727
1000 CS Amsterdam

Meerdere parkeerboetes?

Per dag wordt maximaal één parkeerbon opgelegd. Behalve als dezelfde auto op dezelfde dag op meerdere plaatsen wordt gescand. Dan wordt per plek telkens een parkeerbon geschreven.

Wielklem

U kunt alleen een wielklem krijgen voor parkeerbonnen die u in Amsterdam hebt gekregen. In Weesp zijn er geen wielklemmen.

Nieuw in Amsterdam: Park + GO met Gaiyo

In de gemeente Amsterdam kun je nu parkeren met deze parkeerapp zonder transactiekosten. Wij zijn zéér enthousiast!
Parkeer goedkoop in de stad en reis verder met de fiets, scooter of OV.
Probeer gratis de app

NIEUW: Slimme P+R locaties in Amsterdam.
tip gratis parkeren
In Amsterdam zijn mobiliteitshub geopend.
Je kunt bij deze slimme P+R locaties in Amsterdam gratis parkeren als je een (elektrische) fiets reserveert.
Onze redactie is super enthousiast.
Bekijk deze slimme P+R locaties
Nieuw in Amsterdam:
Met de parkeerapp van Gaiyo betaal heb je géén abonnement en betaal je ook géén transactiekosten!

P+R Parkeren is Goedkoop parkeren in Amsterdam

Betaal slechts v.a. 1 euro per 24 uur voor parkeren als je met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam gaat.
Lees meer op: P+R Amsterdam

Informatie Parkeren

Deze site geeft informatie over parkeren in Amsterdam. De site is informatief bedoeld. U dient altijd op de parkeerautomaat te controleren of de informatie nog up to date is. De site is particulier initiatief en wordt niet door de gemeente beheerd. Mocht er iets niets kloppen op de site dan mag u altijd contact opnemen.

Over ons

10 Cent Zones

Per 5 juni 2022 heft de gemeente Amsterdam helaas alle parkeerduurbeperkingengebieden op. Dat betekent dat helaas veel 10 cent zones verdwijnen. Hier geldt vanaf nu het reguliere parkeertarief voor dat gebied.