Heb je plannen om binnenkort op reis te gaan? Dan is het belangrijk om te weten dat een van de grootste kostenposten vaak de parkeerkosten zijn op de luchthaven. Vooral het parkeren bij Schiphol kan behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen op deze kosten, zodat je meer overhoudt voor je vakantie. In dit artikel geven we je handige tips en tricks om goedkoop te parkeren bij Schiphol.

H1 - Parkeermogelijkheden bij Schiphol

H2 - Officiële parkeeraanbieders bij Schiphol

Schiphol biedt verschillende officiële parkeeraanbieders aan op en rondom de luchthaven. Deze parkeerplaatsen zijn gemakkelijk te vinden en hebben vaak goede beveiliging. Helaas zijn deze aanbieders meestal niet goedkoop.

Je zou kunnen overwegen om gebruik te maken van bijvoorbeeld P3 Lang Parkeren. Deze parkeergarage ligt iets verder weg van de terminal, maar biedt wel voordeligere tarieven aan. Een ander alternatief is P6 Valet Parking, waarbij je jouw auto direct bij de terminal kunt achterlaten en ophalen. Hoewel dit wat duurder is, is het wel erg handig als je geen tijd wilt verspillen met shuttlebusjes.

- Onafhankelijke parkeeraanbieders bij Schiphol

Een andere optie om goedkoop te parkeren bij Schiphol is het kiezen voor een onafhankelijke parkeeraanbieder. Deze parkeerplaatsen bevinden zich vaak net buiten de luchthaventerreinen en kunnen voordeliger zijn dan de officiële aanbieders.

Er zijn verschillende websites waar je deze onafhankelijke parkeeraanbieders kunt vergelijken en reserveren. Zoek naar betrouwbare websites die klantbeoordelingen tonen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Door op tijd te boeken en te vergelijken, kun je aanzienlijk besparen op de parkeerkosten.

Andere tips om geld te besparen

Kies voor lang parkeren

Als je van plan bent om voor een langere periode op reis te gaan, overweeg dan om te kiezen voor lang parkeren bij Schiphol. Deze tarieven zijn meestal goedkoper in vergelijking met kort parkeren. Het is belangrijk om dit van tevoren te regelen, zodat je verzekerd bent van een plekje en gebruik kunt maken van eventuele vroegboekkortingen.

H2 - Carpool of deel een rit

Een andere manier om kosten te besparen, is door te carpoolen of een rit te delen met medereizigers. Dit kan niet alleen gezellig zijn, maar ook de parkeerkosten delen. Bovendien draag je hiermee bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2.

H2 - Openbaar vervoer of taxi

Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te gaan of gebruik te maken van een taxi. Op deze manier bespaar je niet alleen op parkeerkosten, maar ook op brandstofkosten en mogelijke verkeersstress.

Conclusie

Als reiziger wil je graag geld besparen op parkeerkosten bij Schiphol. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om goedkoop te parkeren. Of je nu kiest voor een officiële aanbieder, een onafhankelijke parkeergarage, lang parkeren, carpoolen of het openbaar vervoer, er zijn genoeg opties om je voordeel mee te doen. Door slim te plannen en op tijd te reserveren, geniet je van een zorgeloze start van je reis zonder hoge parkeerkosten.

FAQ

- Is parkeren bij Schiphol veilig?

Ja, parkeren bij Schiphol is over het algemeen veilig. Zowel de officiële als de onafhankelijke parkeeraanbieders hebben beveiligingsmaatregelen getroffen om je auto te beschermen. Het is echter altijd verstandig om waardevolle spullen uit het zicht te plaatsen en de auto goed af te sluiten.

- Hoe vind ik betrouwbare onafhankelijke parkeeraanbieders?

Betrouwbare onafhankelijke parkeeraanbieders kunnen worden gevonden via vergelijkingssites. Kijk naar websites met positieve klantbeoordelingen en goede reputatie. Lees de recensies en ervaringen van andere reizigers om een weloverwogen keuze te maken.

- Zijn er speciale tarieven voor lang parkeren?

Ja, bij Schiphol zijn er speciale tarieven voor lang parkeren. Deze tarieven zijn vaak goedkoper dan het kort parkeren. Het is aan te raden om je plek van tevoren te boeken, zodat je verzekerd bent van een parkeerplek en gebruik kunt maken van eventuele vroegboekkortingen.

tip parkeren amsterdam havengebouw
Naast de P+R locaties van de Gemeente Amsterdam zijn er ook mobiliteitshubs in Amsterdam. Hier kunt u verder lopen, het openbaar vervoer pakken of een fiets huren. Bij sommige hubs kunt u dan geheel gratis parkeren!
NIEUW: Slimme P+R locaties in Amsterdam.
tip gratis parkeren
In Amsterdam zijn mobiliteitshub geopend.
Je kunt bij deze slimme P+R locaties in Amsterdam gratis parkeren als je een (elektrische) fiets reserveert.
Onze redactie is super enthousiast.
Bekijk deze slimme P+R locaties

P+R Parkeren is Goedkoop parkeren in Amsterdam

Betaal slechts v.a. 6 euro per 24 uur voor parkeren als je met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam gaat.
Lees meer op: P+R Amsterdam

Informatie Parkeren

Deze site geeft informatie over parkeren in Amsterdam. De site is informatief bedoeld. U dient altijd op de parkeerautomaat te controleren of de informatie nog up to date is. De site is particulier initiatief en wordt niet door de gemeente beheerd. Mocht er iets niets kloppen op de site dan mag u altijd contact opnemen.

Over ons

10 Cent Zones

Helaas heeft de gemeente Amsterdam alle parkeerduurbeperkingengebieden opgeheven. Hier geldt vanaf nu het reguliere parkeertarief voor dat gebied.