parkeerzones Amsterdam
parkeerzones amsterdam
In Amsterdam geldt in het gehele gebied binnen de ring A10 betaald parkeren. De parkeertarieven zijn uiteenlopend. Hoe dichter naar Amsterdam Centrum des te duurder parkeren wordt. Ook verschillen de parkeertijden in de verschillende stadsdelen. In steeds meer stadsdelen is betaald parkeren op zondag ingevoerd. De parkeerzones liggen verspreid over de hele stad.
P+R parkeren tip amsterdam
Handig! In ParkBee parkeergarages kunt u in Amsterdam wel 30% goedkoper parkeren! Het zijn parkeerterreinen van hotels en bedrijven. Bekijk deze goedkope parkeerplekken

Plattegrond Parkeerzones Amsterdam:

In de onderstaande plattegrond vindt u de verschillende parkeerzones in Amsterdam. U kunt op de plattegrond klikken. Met kleuren zijn de verschillende zones aangegeven.

Parkeertarieven Amsterdam

Parkeertarieven Amsterdam

Meer info klik op de plattegrond of bekijk de kaart op volledig scherm

Let op: De kaart is indicatief. Voor de exacte parkeertijden en parkeertarieven controleer altijd de parkeerautomaat!


Parkeerzone Amsterdam Centrum

Parkeerzone Amsterdam Centrum heeft de hoogste parkeertarieven van heel Nederland. Er geldt op alle dagen van de week betaald parkeren ins sommige delen van het centrum zelfs tot 4 uur 's nachts.
Lees meer over parkeren Amsterdam Centrum

Parkeerzone Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid staat bekend om de vele bezienswaardigheden. Hier vindt je onder andere de musea rondom het Museumplein en het concertgebouw. Ook het Vondelpark en de Albert Cuyp markt in de Amsterdamse Pijp zijn populaire bezienswaardigheden.
Parkeren is er prijzig vooral op straat. Parkeerplekken zijn schaars. In alle wijken in Amsterdam Zuid geldt betaald parkeren.
Er zijn enkele goedkope parkeergarages.
Lees meer over parkeren Amsterdam Zuid

Parkeerzone Amsterdam West

Amsterdam West is populair en dat merk je aan de beschikbare parkeerplekken op straat. Vooral in Oud-West is het soms rondjesrijden voordal je een plekje vindt. Overal geldt betaald parkeren en de tarieven op straat zijn hoog.
In de buurt van het westerpark en aan de kant van het vondelpark en leidseplein zijn diverse goedkope parkeergarages.
Lees meer over parkeren Amsterdam West

Parkeerzone Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is eigenlijk nog wel redelijk te doen qua parkeren op straat. Op veel plekken is er nog wel een plekje te vinden. Wel zijn de tarieven hoog!< br /> Rondom het oosterpark en de dappermarkt kan het druk zijn. In de Watergraafsmeer is meer plek en rondom station Amsterdam Amstel zijn vele goedkope parkeergarages te vinden.
Lees meer over parkeren Amsterdam Oost

Parkeerzone Amsterdam Noord

Het Eye Museum, de Amsterdam Toren en de NDSM werf zijn publiekstrekkers in Amsterdam Noor. Ook winkelscentrum boven 't IJ is populair.
In Amsterdam Noord is op veel plekken inmiddels betaald parkeren. Toch zijn er nog veel plekken waar u gratis kunt parkeren.
Lees meer over parkeren Amsterdam Noord

Parkeerzone Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is niet alleen de Bijlmer. Er zijn vele bedrijven maar ook veel entertainment te vinden, zoals de AFAS Live, Ziggo Dome de Amssterdam Arena en natuurlijk Villa Arena.
Parkeren gaat er prima in een van de vele parkeergarages.
Lees meer over parkeren Amsterdam Zuidoost

Parkeerzone Amsterdam Nieuw West

Nieuw West is een van de enige stadsdelen in Amsterdam waar nog geen groot parkeerprobleem is. Toch wordt er op steeds meer plekken betaald parkeren in gevoerd.
Rondom station Sloterdijk, het rembrandtpark en het World Fashion Centre zijn diverse goedkope parkeergarages te vinden.
Lees meer over parkeren Amsterdam Nieuw West

Let op

Buiten de ring A10 moet u oa ook betalen in gedeeltes van oa Amsterdam Noord Slotervaart, Buitenveldert, Plein 40-45, IJburg, Osdorperplein, Noord, Amsterdamse Poort en het Arena-gebied.
tip parkeren amsterdam havengebouw
Naast de P+R locaties van de Gemeente Amsterdam zijn er ook mobiliteitshubs in Amsterdam. Hier kunt u verder lopen, het openbaar vervoer pakken of een fiets huren. Bij sommige hubs kunt u dan geheel gratis parkeren!
NIEUW: Slimme P+R locaties in Amsterdam.
tip gratis parkeren
In Amsterdam zijn mobiliteitshub geopend.
Je kunt bij deze slimme P+R locaties in Amsterdam gratis parkeren als je een (elektrische) fiets reserveert.
Onze redactie is super enthousiast.
Bekijk deze slimme P+R locaties

P+R Parkeren is Goedkoop parkeren in Amsterdam

Betaal slechts v.a. 6 euro per 24 uur voor parkeren als je met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam gaat.
Lees meer op: P+R Amsterdam

Informatie Parkeren

Deze site geeft informatie over parkeren in Amsterdam. De site is informatief bedoeld. U dient altijd op de parkeerautomaat te controleren of de informatie nog up to date is. De site is particulier initiatief en wordt niet door de gemeente beheerd. Mocht er iets niets kloppen op de site dan mag u altijd contact opnemen.

Over ons

10 Cent Zones

Per 5 juni 2022 heft de gemeente Amsterdam helaas alle parkeerduurbeperkingengebieden op. Dat betekent dat helaas veel 10 cent zones verdwijnen. Hier geldt vanaf nu het reguliere parkeertarief voor dat gebied.