parkeerzones amsterdam
parkeerzones amsterdam
In Amsterdam geldt in het gehele gebied binnen de ring A10 betaald parkeren. De parkeertarieven zijn uiteenlopend. Hoe dichter naar Amsterdam Centrum des te duurder parkeren wordt. Ook verschillen de parkeertijden in de verschillende stadsdelen. In steeds meer stadsdelen is betaald parkeren op zondag ingevoerd.
Tip van onze redactie:

Gratis P+R parkeren in Amsterdam

gratis parkeren amsterdam
Je kunt nu in Amsterdam gratis parkeren bij een aantal parkeerhubs. Je betaalt alleen voor je huurfiets. Dé ideale manier om Amsterdam te verkennen. Wat ons betreft een regelrechte aanrader!

Nieuw in Amsterdam: Gaiyo dé Gratis Parkeerapp

Probeer deze superhandige nieuwe app voor al je vervoer. Géén transactiekosten & géén abonnement. Handig!

Plattegrond Parkeerzones Amsterdam:

Parkeertarieven Amsterdam

Parkeertarieven Amsterdam

Meer info klik op de plattegrond of bekijk de kaart op volledig scherm

Let op: De kaart is indicatief. Voor de exacte parkeertijden en parkeertarieven controleer altijd de parkeerautomaat!

Parkeertarieven en Parkeerzones Amsterdam?
Meer weten over de parkeertarieven in Amsterdam? Bekijk alle parkeerzones in Amsterdam
Parkeren in Amsterdam duur? Er is een oplossing!

Goedkoop parkeren in Amsterdamse parkeergarages

goedkoop parkeren amsterdam
In veel parkeergarages in Amsterdam zijn de parkeertarieven zéér hoog. Toch zijn er goedkope opties. In deze ParkBee parkeergarages parkeer je gemiddeld zo'n 30% goedkoper!!!. Je kunt zelfs van te voren reserveren.

Tariefzone Amsterdam Centrum

Parkeerzone Amsterdam Centrum heeft de hoogste parkeertarieven van heel Nederland. Er geldt op alle dagen van de week betaald parkeren ins sommige delen van het centrum zelfs tot 4 uur 's nachts.
Lees meer over parkeren Amsterdam Centrum

Tariefzone Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid staat bekend om de vele bezienswaardigheden. Hier vindt je onder andere de musea rondom het Museumplein en het concertgebouw. Ook het Vondelpark en de Albert Cuyp markt in de Amsterdamse Pijp zijn populaire bezienswaardigheden.
Parkeren is er prijzig vooral op straat. Parkeerplekken zijn schaars. In alle wijken in Amsterdam Zuid geldt betaald parkeren.
Er zijn enkele goedkope parkeergarages.
Lees meer over parkeren Amsterdam Zuid

Tariefzone Amsterdam West

Amsterdam West is populair en dat merk je aan de beschikbare parkeerplekken op straat. Vooral in Oud-West is het soms rondjesrijden voordal je een plekje vindt. Overal geldt betaald parkeren en de tarieven op straat zijn hoog.
In de buurt van het westerpark en aan de kant van het vondelpark en leidseplein zijn diverse goedkope parkeergarages.
Lees meer over parkeren Amsterdam West

Tariefzone Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is eigenlijk nog wel redelijk te doen qua parkeren op straat. Op veel plekken is er nog wel een plekje te vinden. Wel zijn de tarieven hoog!< br /> Rondom het oosterpark en de dappermarkt kan het druk zijn. In de Watergraafsmeer is meer plek en rondom station Amsterdam Amstel zijn vele goedkope parkeergarages te vinden.
Lees meer over parkeren Amsterdam Oost

Tariefzone Amsterdam Noord

Het Eye Museum, de Amsterdam Toren en de NDSM werf zijn publiekstrekkers in Amsterdam Noor. Ook winkelscentrum boven 't IJ is populair.
In Amsterdam Noord is op veel plekken inmiddels betaald parkeren. Toch zijn er nog veel plekken waar u gratis kunt parkeren.
Lees meer over parkeren Amsterdam Noord

Tariefzone Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is niet alleen de Bijlmer. Er zijn vele bedrijven maar ook veel entertainment te vinden, zoals de AFAS Live, Ziggo Dome de Amssterdam Arena en natuurlijk Villa Arena.
Parkeren gaat er prima in een van de vele parkeergarages.
Lees meer over parkeren Amsterdam Zuidoost

Tariefzone Amsterdam Nieuw West

Nieuw West is een van de enige stadsdelen in Amsterdam waar nog geen groot parkeerprobleem is. Toch wordt er op steeds meer plekken betaald parkeren in gevoerd.
Rondom station Sloterdijk, het rembrandtpark en het World Fashion Centre zijn diverse goedkope parkeergarages te vinden.
Lees meer over parkeren Amsterdam Nieuw West

Tariefzone 10 Cent

In veel winkelstraten kunt u heel goedkoop 1 uur parkeren voor een snelle boodschap. Er geldt op maa t/m zat van 09.00-16.00/18.00 uur een shop-stop-regeling voor winkelende bezoekers : max 1 uur parkeren voor een tarief van € 0,10. Buiten deze tijden gelden de regelingen voor "normaal"parkeren. Meer info bij op de pagina stadsdelen.

Let op

Buiten de ring A10 moet u oa ook betalen in gedeeltes van Amsterdam Noord Slotervaart, Buitenveldert, Plein 40-45, IJburg, Osdorperplein, Noord, Amsterdamse Poort en het Arena-gebied.

Vanaf €10,- per dag
Superdeal: Goedkoop parkeren in Amsterdam Centrum

goedkoop parkeren amsterdam
  • Parkeer slim bij Interparking IJ-oever Centrum en bespaar tot wel 50% op je parkeerkosten als je vooraf online reserveert.
  • Makkelijk bereikbaar, ruime plaatsen en snelle toegang tot de binnenstad.
Reserveer nu jouw parkeerplek
Nieuw in Amsterdam:
Met de parkeerapp van Gaiyo betaal heb je géén abonnement en betaal je ook géén transactiekosten!

Let op:

Let op: Vanaf 3 oktober 2021 is in een groot aantal gebieden in Amsterdam ook op zondag betaald parkeren ingevoerd. We zijn druk bezig de site te updaten.
tip gratis parkeren
NIEUW: Gratis parkeren in Amsterdam.
In Amsterdam zijn parkeerhubs geopend.
Je kunt hier gratis parkeren! in combinatie met een (elektrische) huurfiets!
Onze redactie is super enthousiast.
Bekijk hier de parkeerhubs

P+R Parkeren is Goedkoop parkeren in Amsterdam

Betaal slechts v.a. 1 euro per 24 uur voor parkeren als je met het openbaar vervoer naar Amsterdam Centrum gaat.
Lees meer op: P+R Amsterdam

Informatie Parkeren

Deze site geeft informatie over parkeren in Amsterdam. De site is informatief bedoeld. U dient altijd op de parkeerautomaat te controleren of de informatie nog up to date is. De site is particulier initiatief en wordt niet door de gemeente beheerd. Mocht er iets niets kloppen op de site dan mag u altijd contact opnemen.

Over ons

Corona maatregelen

Sinds 1 juni 2020 zijn reizigers vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen in trams, bussen, metro's en op veerponten in Amsterdam. Het dragen van een mondkapje wordt ook sterk geadviseerd in metrostations en op haltes.