Waar wilt u parkeren?
Egis parking services houdt toezicht op naleving van de regels mbt een veilig en leefbaar Amsterdam waaronder o.a. het parkeerbeleid.
Handhavers van Stadstoezicht zijn Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA) en kunnen boetes uitdelen voor o.a. parkeren op de stoep, dubbelparkeren, foutief parkeren op een invalidenparkeerplek of een laad- en losplek of zelfs een wielklem.

Tip van de redactie Goedkoper parkeren in Amsterdam

tip parkeren amsterdam
Wordt u gek van de dure parkeertarieven?
ParkBee heeft meer dan 15 locaties in o.a. Centrum, Amstel en Westerpark/Jordaan waar je goedkoop kunt parkeren. Zeker zijn van je plek? Reserveer direct!.
Parkeren kan al vanaf € 1,50 per uur en € 10,- per 24 uur! Je betaalt met deze gratis te downloaden mobiele app.

Hoe werkt het?

1) Zoek je dichtstbijzijnde locatie
2) Vervolgens kun je gratis deze app downloaden
3) Start met goedkoop parkeren!

Parkeerboete

U krijgt van Belastingen, gemeente Amsterdam na enkele dagen een acceptgiro thuis. Een bon vanwege te weinig betaald parkeergeld wordt niet op het voertuig achtergelaten.
Betaalt u via internetbankieren, gebruik dan het betalingskenmerk op de acceptgiro.
Betalen (alleen met pin) kan ook op de Stadsloketten Zuidoost en West. U moet hiervoor een afspraak maken. Bel 020 255 4800. Neem de bon mee. Het is niet mogelijk een parkeerbon op een Stadsloket contant te betalen.
U moet de bon binnen 14 dagen na de datum die erop staat (‘dagtekening’) betalen.

Te laat met betalen?

Als u te laat betaalt, krijgt u eerst een aanmaning en daarna een dwangbevel. Het bedrag is na de aanmaning € 7,- hoger. Na het dwangbevel betaalt u € 39,- extra. Bent u te laat bent met het betalen van de eerste acceptgiro? Gebruik die dan niet meer, maar wacht op de tweede acceptgiro.

Kosten parkeerboete

Een parkeerbon kost € 38,10 (tarief per 1 juli 2016) en minimaal één uur parkeergeld van het tariefgebied waar de auto stond toen de bon werd uitgeschreven.

Betalingsregeling

U kunt geen betalingsregeling krijgen voor één parkeerbon (officieel een 'naheffingsaanslag parkeerbelasting'). Voor vragen over een betalingsregeling voor meerdere parkeerbonnen belt u Belastingen: 020 255 4800.

Huurauto

Bij huur of gebruik van het voertuig van korter dan drie maanden moet de huurder of gebruiker de bon betalen. De verhuurder kan dan een kopie van de huur- of gebruikersovereenkomst en de bon opsturen naar: Gemeente Amsterdam, Belastingen, Postbus 23475, 1100 DZ Amsterdam.NB: Controleer altijd zelf de parkeertarieven op de parkeerautomaat! parkeren amsterdam