Parkeerbeheer Amsterdam heet tegenwoordig Egis Parking Services. Deze dienst houdt toezicht op naleving van de regels mbt een veilig en leefbaar Amsterdam waaronder o.a. het parkeerbeleid.
Handhavers van Stadstoezicht zijn Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA) en kunnen boetes uitdelen voor fout parkeren. Tegenwoordig wordt er in Amsterdam gereden met scanauto's om te controleren of u parkeergeld heeft betaald..

Parkeerboete

U krijgt van Belastingen, gemeente Amsterdam na enkele dagen een acceptgiro thuis. Een bon vanwege te weinig betaald parkeergeld wordt niet op het voertuig achtergelaten.
Betaalt u via internetbankieren, gebruik dan het betalingskenmerk.
Betalen (alleen met pin) kan ook op de Stadsloketten Zuidoost en West met pin. U moet hiervoor een afspraak maken. Bel 020 255 4800. Neem de parkeerbon mee. Het is niet mogelijk een parkeerbon op een Stadsloket contant te betalen.
U moet de bon binnen 14 dagen na de datum die erop staat (‘dagtekening’) betalen.

Te laat met betalen?

Als u te laat betaalt, krijgt u eerst een aanmaning en daarna een dwangbevel. Het bedrag is na de aanmaning € 7,- hoger. Na het dwangbevel betaalt u € 41,- extra. Bent u te laat bent met het betalen van de eerste acceptgiro? Gebruik die dan niet meer, maar wacht op de tweede acceptgiro.

Kosten parkeerboete = € 49,-

Een parkeerbon kost € 49 (tarief 2018) en minimaal één uur parkeergeld van het tariefgebied waar de auto stond toen de bon werd uitgeschreven.

Betalingsregeling

U kunt geen betalingsregeling krijgen voor één parkeerbon (officieel een 'naheffingsaanslag parkeerbelasting'). Voor vragen over een betalingsregeling voor meerdere parkeerbonnen belt u Belastingen: 020 255 4800.

Huurauto

Bij huur of gebruik van het voertuig van korter dan drie maanden moet de huurder of gebruiker de bon betalen. De verhuurder kan dan een kopie van de huur- of gebruikersovereenkomst en de bon opsturen naar: Gemeente Amsterdam, Belastingen, Postbus 23475, 1100 DZ Amsterdam.

Vanaf €10,- per dag
Superdeal: Goedkoop parkeren in Amsterdam Centrum

goedkoop parkeren amsterdam centrum
goedkoop parkeren amsterdam
Parkeer slim bij Interparking IJ-oever Centrum en bespaar tot wel 50% op je parkeerkosten als je vooraf online reserveert.

Makkelijk bereikbaar, ruime plaatsen en vlakbij Amsterdam Centrum.

Reserveer nu jouw parkeerplek

NIEUW: Gratis parkeren in Amsterdam.
tip gratis parkeren
In Amsterdam zijn parkeerhubs geopend.
Je kunt hier gratis parkeren! in combinatie met een (elektrische) huurfiets!
Onze redactie is super enthousiast.
Bekijk deze gratis parkeerhubs
Nieuw in Amsterdam:
Met de parkeerapp van Gaiyo betaal heb je géén abonnement en betaal je ook géén transactiekosten!

P+R Parkeren is Goedkoop parkeren in Amsterdam

Betaal slechts v.a. 1 euro per 24 uur voor parkeren als je met het openbaar vervoer naar het centrumgebied van Amsterdam gaat.
Lees meer op: P+R Amsterdam

Informatie Parkeren

Deze site geeft informatie over parkeren in Amsterdam. De site is informatief bedoeld. U dient altijd op de parkeerautomaat te controleren of de informatie nog up to date is. De site is particulier initiatief en wordt niet door de gemeente beheerd. Mocht er iets niets kloppen op de site dan mag u altijd contact opnemen.

Over ons

Corona maatregelen

Sinds 1 juni 2020 zijn reizigers vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen in trams, bussen, metro's en op veerponten in Amsterdam. Het dragen van een mondkapje wordt ook sterk geadviseerd in metrostations en op haltes.